Camping Las Dunas

Newsletter Mai 2021

Saisoneröffnung 2021

Die Sommersaison steht vor der Tür, wir öffnen die Saison 2021 am 19. Juni. Auch wenn wir es anders gehofft hatten, werden diese Saison ähnliche Bedingungen zum Schutz vor Corona wie letztes Jahr gelten. Wir sind uns bewusst, dass sich alle nach dem Sommerurlaub sehnen und freuen uns bald wieder Gäste auf Las Dunas begrüßen zu können, auch wenn es dieses Jahr leider ein bisschen später ist als gewohnt.


Wohnwagen & Wohnmobil für den Sommer vorbereiten

Der Sommer naht und man sehnt sich danach, den Wohnwagen anzuhängen und ab in die Freiheit zu fahren, den Urlaub zu geniessen. Doch, nach einer meist langen Pause, sollte man sein Gefährt überprüfen, damit die Reise problemlos, sicher und gemütlich verläuft.

Folgend ein paar Tips dazu die auf jeden Fall hilfreich sein sollten


FaseWind opens the first kite surf school on Camping Las Dunas

Een wens van vele watersportliefhebbers en gasten van Camping Las Dunas gaat deze zomer in vervulling. FaseWind opent de eerste kitesurfschool op Camping Las Dunas aan de noordzijde van de camping.

Het strand van Sant Pere Pescador in de Baai van Roses, biedt ideale windcondities voor (kite)surfers.  Gedurende de zomermaanden waait er vrijwel iedere middag tussen 12.00 en 18.00 uur een thermische wind uit het zuidoosten van 12 tot 18 knopen.

FaseWind biedt de kitesurflessen aan vanuit de tweede surfbasis ter hoogte van de sportvelden. Hier zal theorie gegeven worden. De praktijklessen worden georganiseerd in de door de gemeente aangewezen kitesurfzone, op ongeveer 350 meter ten noorden van de camping. Dit is een afgebakende zone die gescheiden is van de zonnebaders, zwemmers en windsurfers.

De surfschool FaseWind combineert jarenlange ervaring op het hoogste niveau met het talent en enthousiasme van de jonge kitesurfleraren. Er worden cursussen aangeboden voor alle niveaus en leeftijden. Het surfcentrum werkt met materiaal van de hoogste kwaliteit dat regelmatig vernieuwd wordt en ook beschikbaar is voor verhuur.

Ontdek deze zomer de wereld van het Kitesurfen met FaseWind op het strand van Camping las Dunas. We verheugen ons op uw bezoek.


“Temps de flors” in Girona

Het festival “Temps de flors” (bloementijd in het Nederlands) is een uitstekende gelegenheid om de oude binnenstad van Girona, met zijn Joodse wijk, binnenplaatsen en pleinen te verkennen. In 2021 is de 66e editie van 8 tot 16 mei gevierd.

Per primera vegada s’ha fet íntegrament a l’exterior i el visitant ha gaudit d’una barreja de colors i aromes, combinats amb art i arquitectura en llocs emblemàtics de la ciutat.

Dit jaar is het festival voor het eerst geheel in de buitenlucht gevierd. De bezoeker heeft kunnen genieten van een combinatie van architectuur, kunst en de prachtige kleuren en geuren van bloemen.

“Temps de flors” werd voor het eerst gevierd in 1954, toen het niet meer dan een kleine bloemenexpositie in de foyer van het stadstheater was. In de loop van de jaren is het uitgegroeid tot een waar festival en één van de belangrijkste evenementen in de stad Girona waarbij bezoekers de stad in zijn volle pracht kunnen bewonderen.